Barion Pixel

Borkóstoló egy isteni ebéddel, pincelátogatás és séta a szőlőtőkék között miközben a Vezúv és a Nápolyi öböl lélegzetelállító kilátásában gyönyörködsz… kell ennél több?

A borkóstoló során a Vezúv-hegy alján, a vulkanikus talajban termő Lacryma Christi DOC vagyis a „Krisztus könnye” borfajtából többfélét (összesen hatot) kóstolhattok meg.

A helyiek úgy tartják, hogy ez a bor mágikus, csodatévő hatású és számos legenda övezi. A legismertebb és egyben névadó legenda szerint ez a bor úgy született meg, hogy Lucifer, akit szörnyűségei miatt kiűztek a Paradicsomból, rosszindulatúan ellopott egy darabot a Paradicsomból, hogy létrehozza a Nápolyi-öblöt. Emiatt a pokol belsejébe süllyedt és maga mögött hagyott egy szakadékot, amelyből a Vezúv emelkedett ki. Jézus könnyeket hullajtott, mert elszomorította a lopás, és ahol a könnyeit ontotta, a talaj olyan termékeny lett, hogy otthont adott az első vezúvi szőlőnek, amiből megszületett a híres Lacryma Christi.

A borkóstoló és ebéd program tartalma

Séta a szőlőültetvényen egy aperitiffel, pincelátogatás, majd egy háromfogásos ebéd az ételekhez párosított borkóstolókkal (összesen 6 féle Lacryma Christi DOC) a pincészet teraszán.

A menü tartalma:

(Kérésre cöliákiás, vegetáriánus és vegán menü is készül. Ebben az esetben néhány nappal, de inkább egy héttel előbb foglalj!)

  • előétel: Sajt és sonka tál a környék jellegzetes termékeivel: szalámi, capocollo, provolone, sózott ricotta, casatiello, sült padlizsán, sárgarépa, bruschetta Piennolo koktélparadicsommal (a Vezúv földjében termő, jellegzetes ízű paradicsomfajta).
    borpárosítás: Lacryma Christi del Vesuvio Bianco DOP (a szuperior kóstolóban: Lacryma Christi del Vesuvio SUPERIORE Bianco DOP), Rosato DOP és Rosso DOP (a szuperior kóstolóban: Rosso SUPERIORE DOP)
  • főétel: Spagetti piennolo koktélparadicsom szósszal és bazsalikommal.
    borpárosítás: Lacryma Christi Riserva
  • desszert: Pastiera Napoletana (ricottából, tönkölybúzából, narancsvirágvízzel és kandírozott naranccsal készült pitefajta).
    borpárosítás: Capafresca Spumante Rosato és Passito Bianco IGT

A program időtartama: kb. 2 óra

Helyszínre való eljutás: Kocsival vagy motorral természetesen. 🙂 Vagy a Nápolyból (esetleg Sorrentoból) könnyen elérhető Circumvesuviana vonal egyik megállójából (Pompei vagy Torre Annunziata) taxival.
Roberto, a helyi, megbízható taxis szívesen felvisz a helyszínig, majd a program végén pedig vissza. A közelben fog várakozni rátok, így nem kell egy pontos időpontot megadnotok; elég, ha felhívjátok, amikor végeztetek az ebéddel.
A taxi árai kb.: Oda-vissza 2 főnek 60 euro, 3 főnek 70 euro, 4 főnek 80 euro, 5 főnek 90 euro. 5 fő feletti csoport esetén kérj jánlatot! (Az árak csak irányadóak!)
Ha nem a megjelölt helyszínekről szeretnél utazni, akkor azt külön jelezd a foglaláskor!

A program ára

  • klasszikus kóstoló: 45 euro/fő
  • A szuperior kóstoló, amiben néhány bor helyett magasabb minőségű borok szerepelnek: 55 euro/fő

Fizetés: A helyszínen euróban kártyával vagy készpénzben.

Így foglald le

Írj nekem üzenetet, e-mailt vagy hívj fel!

Érdekelnének még további programok is? Böngéssz tovább a gasztroélményeink között!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás