Borkóstoló, egy isteni ebéd, amit te készítesz el és egy privát séta a Vezúv lejtőin található pincészet szőlőtőkéi között a tulajdonos család egyik tagjával, Eszterrel. Mindeközben a Vezúv és a Nápolyi öböl lélegzetelállító kilátásában gyönyörködhetsz… ha egy igazán különleges és autentikus élményre vágysz, akkor ez a te programod!
A főzőkurzust Eszter, a pincészet egyik tulajdonosa tartja a pincészet közvetlen közelében található, elegáns villájának konyhájában. A borkóstoló során a Vezúv-hegy alján, a vulkanikus talajban termő Lacryma Christi DOC vagyis a „Krisztus könnye” borfajtából többfélét (összesen hatot) kóstolhattok meg.
A helyiek úgy tartják, hogy ez a bor mágikus, csodatévő hatású és számos legenda övezi. A legismertebb és egyben névadó legenda szerint ez a bor úgy született meg, hogy Lucifer, akit szörnyűségei miatt kiűztek a Paradicsomból, rosszindulatúan ellopott egy darabot a Paradicsomból, hogy létrehozza a Nápolyi-öblöt. Emiatt a pokol belsejébe süllyedt és maga mögött hagyott egy szakadékot, amelyből a Vezúv emelkedett ki. Jézus könnyeket hullajtott, mert elszomorította a lopás, és ahol a könnyeit ontotta, a talaj olyan termékeny lett, hogy otthont adott az első vezúvi szőlőnek, amiből megszületett a híres Lacryma Christi.
A főzőkurzus és borkostoló tartalma
Privát séta a pincészetben és a szőlőültetvényen egy aperitiffel, egy háromfogásos ebéd elkészítése és elfogyasztása az ételekhez párosított borkóstolókkal (összesen 6 féle Lacryma Christi DOC) Eszter gyönyörű villájának konyhájában és teraszán.
A menü tartalma:
(Kérésre gluténmentes és vegán menük is elkészíthetőek. Ebben az esetben néhány nappal, de inkább egy héttel előbb foglalj!)
- üdvözlő aperitif: Capafresca Spumante Rosé
- előétel: kézzel készített, cacciotta sajttal töltött, paradicsomos ravioli
- főétel: parmigiana di melanza (a vezúv vulkanikus följében nőtt Piennolo paradicsomos, rakott padlizsán)
borpárosítás (előételhez és főétehez, illetve a főzőkurzus alatt):
Lacryma Christi del Vesuvio DOP Superior white 2019
Lacryma Christi del Vesuvio DOP Rosè 2019
Lacryma Christi del Vesuvio DOP Superior red 2019
Lacryma Christi del Vesuvio DOP Riserva 2017 - desszert: Caprese torta (mandulatorta sorrentói citrommal)
borpárosítás: Passito
A program időtartama: kb. 3 óra
A program nyelve: Angol vagy olasz, de plusz díjért (30 euro/csoport) lehet magyar tolmácsolást is kérni.
Helyszínre való eljutás: Kocsival vagy motorral természetesen. 🙂 Vagy a Nápolyból (esetleg Sorrentoból) könnyen elérhető Circumvesuviana vonal egyik megállójából (Pompei vagy Torre Annunziata) taxival.
Roberto, a helyi, megbízható taxis szívesen felvisz a helyszínig, majd a program végén pedig vissza. A közelben fog várakozni rátok, így nem kell egy pontos időpontot megadnotok; elég, ha felhívjátok, amikor végeztetek az ebéddel.
A taxi árai: Oda-vissza 2 főnek 50 euro, 3 főnek 65 euro, 4 főnek 80 euro, 5 főnek 90 euro.
Ha nem a megjelölt helyszínekről szeretnél utazni, akkor azt külön jelezd a foglaláskor!
A program ára
120 euro/fő
magyar tolmácsolás díja: 30 euro/csoport
Fizetés: A helyszínen euróban kártyával vagy készpénzben.
Így foglald le
Írj nekem üzenetet, e-mailt vagy hívj fel!
Érdekelnének még további programok is? Böngéssz tovább a gasztroélményeink között!