Borkóstoló egy isteni ebéddel, pincelátogatás és séta a szőlőtőkék között miközben a Vezúv és a Nápolyi öböl lélegzetelállító kilátásában gyönyörködsz… kell ennél több?
A borkóstoló során a Vezúv-hegy alján, a vulkanikus talajban termő Lacryma Christi DOC vagyis a „Krisztus könnye” borfajtából többfélét (összesen hatot) kóstolhattok meg.
A helyiek úgy tartják, hogy ez a bor mágikus, csodatévő hatású és számos legenda övezi. A legismertebb és egyben névadó legenda szerint ez a bor úgy született meg, hogy Lucifer, akit szörnyűségei miatt kiűztek a Paradicsomból, rosszindulatúan ellopott egy darabot a Paradicsomból, hogy létrehozza a Nápolyi-öblöt. Emiatt a pokol belsejébe süllyedt és maga mögött hagyott egy szakadékot, amelyből a Vezúv emelkedett ki. Jézus könnyeket hullajtott, mert elszomorította a lopás, és ahol a könnyeit ontotta, a talaj olyan termékeny lett, hogy otthont adott az első vezúvi szőlőnek, amiből megszületett a híres Lacryma Christi.
A borkóstoló és ebéd program tartalma
Séta a szőlőültetvényen egy aperitiffel, pincelátogatás, majd egy háromfogásos ebéd az ételekhez párosított borkóstolókkal (összesen 6 féle Lacryma Christi DOC) a pincészet teraszán.
A menü tartalma:
(Kérésre cöliákiás, vegetáriánus és vegán menü is készül. Ebben az esetben néhány nappal, de inkább egy héttel előbb foglalj!)
- előétel: Sajt és sonka tál a környék jellegzetes termékeivel: szalámi, capocollo, provolone, sózott ricotta, casatiello, sült padlizsán, sárgarépa, bruschetta Piennolo koktélparadicsommal (a Vezúv földjében termő, jellegzetes ízű paradicsomfajta).
borpárosítás: Lacryma Christi del Vesuvio Bianco DOP (a szuperior kóstolóban: Lacryma Christi del Vesuvio SUPERIORE Bianco DOP), Rosato DOP és Rosso DOP (a szuperior kóstolóban: Rosso SUPERIORE DOP) - főétel: Spagetti piennolo koktélparadicsom szósszal és bazsalikommal.
borpárosítás: Lacryma Christi Riserva - desszert: Pastiera Napoletana (ricottából, tönkölybúzából, narancsvirágvízzel és kandírozott naranccsal készült pitefajta).
borpárosítás: Capafresca Spumante Rosato és Passito Bianco IGT
A program időtartama: kb. 2 óra
Helyszínre való eljutás: Kocsival vagy motorral természetesen. 🙂 Vagy a Nápolyból (esetleg Sorrentoból) könnyen elérhető Circumvesuviana vonal egyik megállójából (Pompei vagy Torre Annunziata) taxival.
Roberto, a helyi, megbízható taxis szívesen felvisz a helyszínig, majd a program végén pedig vissza. A közelben fog várakozni rátok, így nem kell egy pontos időpontot megadnotok; elég, ha felhívjátok, amikor végeztetek az ebéddel.
A taxi árai kb.: Oda-vissza 2 főnek 60 euro, 3 főnek 70 euro, 4 főnek 80 euro, 5 főnek 90 euro. 5 fő feletti csoport esetén kérj jánlatot! (Az árak csak irányadóak!)
Ha nem a megjelölt helyszínekről szeretnél utazni, akkor azt külön jelezd a foglaláskor!
A program ára
- klasszikus kóstoló: 45 euro/fő
- A szuperior kóstoló, amiben néhány bor helyett magasabb minőségű borok szerepelnek: 55 euro/fő
Fizetés: A helyszínen euróban kártyával vagy készpénzben.
Így foglald le
Írj nekem üzenetet, e-mailt vagy hívj fel!
Érdekelnének még további programok is? Böngéssz tovább a gasztroélményeink között!